Koltuk altı botoks, aşırı terleme botoksu olarak da bilinmektedir. Terlemeler günlük ve sosyal hayatımızı önemli ölçüde etkilemektedir. Aşırı terlemenin yanı sıra normal bir terlemede kişiyi rahatsız edebilmektedir. Bu yüzden botoks uygulamalarından koltuk altı botoksu özellikle yaz aylarında yoğun bir talep artışı olmaktadır. Botoks toksini bu uygulamada başarılı bir sonuç vermektedir.

Botoksla Koltuk Altı Aşırı Terleme Tedavisi

Koltuk altında oluşan terleme bireyin sosyal hayatını olumsuz yönde etkileyebilmektedir. Aşırı terleme ile koltuk altında oluşan ıslaklıklar genellik kıyafetlere yansımaktadır. Bu terlemeler den rahatsız olan kişiler koltuk altlarını gizlemeye çalışırlar. Bu ve buna benzer sorunlara koltuk altı botoks tedavisi ile dur diyebilirsiniz.

Koltuk altı botoksu ile aşırı terleme tedavisi yapılmaktadır.Ter bezlerinin aşırı çalışmasını sağlayan sinir bölümün yüksek bir tempoda çalışması ile oluşmaktadır. Aşırı terleme, normal bir terlemenin 10 kat daha fazla bir şekilde görülmesidir. Koltuk altında olabildiği gibi eller, ayaklar, yüz ve boyun bölgelerinde de aşırı terleme oluşabilmektedir. Sempatik sinir sistemi vücudun ısısını ayarlama görevi görmektedir. Bu sinir yapısının hızlı çalışması ile oluşan terlemeler bireyi mutsuz edebilir. Bu terlemelere ”Hiperhidrozis” denilmektedir. Koltuk altı botoks uygulaması, terlemeye neden olan ter bezlerini bloke ederek terlemeyi durdurur.

Koltuk altı botoks uygulaması, gebe ve emzirme sürecinde olan kadınlara uygulanmaz. Ve kas hastalığı olan kişilerde kesinlikle botoks toksini kullanılmamaktadır. Koltuk altına botoks işlemi çok kısa süren bir uygulamadır. Botulinum toxin iki ye bölünerek, özel küçük iğneler ile koltuk altındaki belirlenen bölgelere 25-30 nokta atış ile enjekte edilmektedir. Uygulamadan 15 gün sonra hastaya kontrol seansı yapılmaktadır. Terleme olan bir bölge bulunması durumunda tekrar ek bir işlem gerekebilir.

Botoks tedavisi için yapılan toksinin hiç bir yan etkisi bulunmamaktadır. Ameliyatsız bir işlem olan koltuk altı terleme tedavisinde hiç bir kesi işlemi yapılmaz. İşlem iğneler ile koltuk altı dokusunun içine yapılmaktadır. İşlem sonrasında hafif bir kızarıklıklar meydana gelir. Bu kızarıklıklar bir iki gün içerinde kaybolur. İşlem süresi 15-30 dakika arasında değişmektedir. Bu uygulamanın etki süresi 4-6 ay olarak değişim göstermektedir. Botoks etkisini kaybetmesinden sonra terlemede azalmalar olduğu gözlemlenmiştir. Bu uygulamanın düzenli aralıklarla yapılması terlemenin büyük derecede azaltmasına yardımcı olacaktır. Bu uygulama cerrahi yöntemlerle de gerçekleştirilir. Ancak işlem kolaylığı ve konforundan dolayı genel olarak hastaların tercihi haline gelen koltuk altı botoks toksini tedavisidir.