Çene ucu dolgusu, çene yüz şeklimizi belirleyen temel yapıdır. Çene tipimiz yüzümüzün yuvarlak, oval, kalp, elmas, dikdörtgen, üçgen ve kare şekillerinden hangisi olduğunu belirler. Yani çene yapımız yüz estetiğini tamamlayıcı özelliğe sahiptir. Yüzümüzün hareketli olan tek bölgesi olan çeneye uygulanacak her hangi bir operasyona karar verilirken dikkat edilmesi gerekir.

Çene ucu dolgusu ile ameliyatsız olarak çene estetiği yapılır.Çenede bulunan deformiteler genellikle ön profilden anlaşılmaz. Yan profilden durulduğu zaman çene ileriliği veya geriliği anlaşılabilir. Bu çene tipine sahip kişilerin sosyal yaşamları olumsuz etkilenebilir. Kişilerde özgüven problemi ortaya çıkabilir. Çene ileriliği veya geriliğinin yanı sıra çenenin daha belirgin olmasını isteyen, çenede bulunan çizgilerden ve gamzeler den rahatsız olan kişilerde estetik cerrahlara başvurmaktadır. Daha keskin hatlar ve öne çıkan bir yüz için çeneye dolgusu işlemi yapılabilir. Ameliyat gerektirmeyen operasyonlarda dolgu işlemi tercih edilebilir.

Ameliyatsız Çene Ucu Estetiği Dolgusu

Çene uç bölgesi, çenenin ve yüzün en ön plana çıkan bölgelerinden biridir. Bu dolgu uygulaması çene uç kısmın kişin yüz yapısına göre geride olması nedeni ile gerçekleştirilmektedir. Ayrıca çene kas yapısının zayıflamasından dolayı, çene uç kısımlarında kırışıklıklar meydana gelmektedir. Bu durumda dolgu uygulaması botoks işlemi ile birlikte kombine bir şekilde uygulanabilir. Buna muayene sonrasında karar verilmektedir. Çene dolguları çene ucu, çene simetrinin ayarlanması, ve oluşan hacim kayıplarının giderilmesinde etkili bir uygulamadır. Çenede oluşan kırışık ve çizgilenmeler, çene uç kısmında hacim kayıplarına da neden olabilmektedir. Bu hacim kayıpları dolgu uygulaması yapma gereksinimi oluştur.

Çene Ucu Dolgusu Uygulaması

Çeşitli sebeplerden dolayı çene yapısında düzeltmeler uygulanacak kişilere çene dolgusu işlemi yapılabilir. Uygulanan işlem hastanın isteklerine göz önünde tutularak, yüz şekliyle orantılı olacak biçimde belirlenir. Çene ucu dolgusunda genellikle lokal anestezi kullanılır. Böylece kişi işlemi hissetmez. İğne ve kanüller yardımıyla bu işlem uygulanabilir. İşlem sonrasında morarmaların ve pembeleşme en aza indirilmesi için kanüller daha çok tercih edilir. Dolgu maddesi çoğunlukla cildin nemliliğini ve canlılığını sağlayan hyalüronik asit ve çeşitleridir. İşlem sonrasında hafif pembeleşme ve şişmeler oluşabilir. Hyalüronik asit vücudumuzda bulunan bir yapı olduğu için kötü komplikasyonlarla karşılaşılmaz.

Çene ucu dolgusundan kimler faydalanabilir?

Çene ucu dolgu uygulamasını, çene yapısında hacim kayıpları ve deformasyonlar yaşayan, 18 yaşını doldurmuş genel sağlık durumu iyi olan herkes yaptırabilir. Gebe ve emzirme döneminde olanlar, 4 ay öncesinde herhangi bir ameliyat geçirip ilaç kullanımına devam edenlere uygulanmamaktadır.

Çene ucu dolgusunun kalıcılığı ne kadar? 

Çene ucu dolgusu işleminin kalıcılığı 12-18 ay arasında değişiklik gösterebilir. Çok hızlı ve kolay bir yöntem olan dolgu işlemi, çenenin daha estetik durması için yaygın bir şekilde kullanılmaktadır.

Çene ucu dolgusu işlemi ne kadar sürüyor? 

Uygulamanın işlem süresi 15-25 dakika arasında sürer.Kişiler çok kısa bir süre sonra günlük yaşamlarına dönebilirler. Bu işlemin 6 aylık periyotlarda tekrarlanması dolgunun kalıcılık süresini artıracaktır. Çene ucu dolgu işlemin ardında 6 saat boyunca makyaj yapılmaması gerekmektedir. Uygulama yapılan bölge korunmalı ve ilk gün asit içeren bütün maddelerden uzak durulmalıdır. İşlem sonrasındaki ilk bir hafta sauna, hamam, havuz gibi yerlere girilmemesi gerekmektedir. Tamamen güvenilir bir uygulama olan çene ucu dolgu işlemi uzman doktor tarafından gerçekleştirilmesi gereken operasyonlardır. Çene ucu dolgusu Ankara’da klinik ve uygulanacak seansa göre fiyatlarında farklılıklar göstermektedir.