Yüzümüz vücudumuzda en çok özen gösterdiğimiz bölge diyebiliriz. Cildimiz daha hassastır ve bakım ister. Bunun için değişik yöntemlere başvurabiliriz. Bunun yanı sıra yüz hatlarının düzgün olması kişiye estetik açıdan güzellik katmaktadır. Çeşitli sebeplerden dolayı yüzümüzde bozulmalar meydana gelebilir. Buda kişileri rahatsız etmekte ve çözüm yolları aramaya yönlendirmektedir. “Yüz dolgusu” işlemi hızlı ve kolay uygulanmasından dolayı son yıllarda en çok tercih edilen estetik müdahalelerdendir. Yüze dolgu işlemiyle yüzde oluşan deformiteleri düzeltmek mümkündür. Yaşlanma ve çevresel faktörlerin etkisiyle cilt gençliğini ve diriliğini kaybeder. Buda yorgun ve yıpranmış bir görünüm verir. Bunun yanı sıra yüzde bulunan dokuların birbiriyle orantılı olmasını sağlamak amacıyla uygulanabilir. Daha belirgin elmacık kemikleri veya dudaklara sahip olmak istenmesi buna örnek verilebilir.

Yüze Geçici & Kalıcı Dolgu Uygulamaları

Yüz dolgusu ile gençleşme sağlanır.Kalıcı dolgu işlemi yaptırmak daha uzun vadeli olduğu için tercih edilmektedir. Fakat kişiler dolgu uygulamasından memnun olmadıkları zaman cerrahi müdahaleye gerek duyulabilir. İşlem sonrasında da çeşitli komplikasyonlar meydana gelebiliyor. Buda iyileşme süresinin uzaması ve kişilerin günlük yaşamlarının aksamasına sebep oluyor. Geçici dolgu işlemleri daha çok tercih edilmektedir. İçinde bulundurdu hyalüronik asit vücudumuzda da bulunduğu için her hangi bir kötü komplikasyonla karşılaşılmamaktadır. Hyalüronik asit cilde nemlilik ve canlılık vermektedir. Yaşlanmayla beraber bu madde ciltte azalır. Uygulama sonrasında dolgu işleminden memnun olunmazsa her hangi bir cerrahi müdahaleye gerek duyulmaz. Geçici dolgu maddesinin erime özelliği vardır. Bunu hızlandırmak için çeşitli masaj yöntemleri kullanılabilir. Geçici dolgu işleminin kalıcılık süresi idealdir. Ve uygulama sonrasında bozulmalar meydana gelirse tekrarlanabilir.

Yüz Dolgu İşlemi Nasıl Yapılır?

Yüz dolgusunda genellikle lokal anestezi uygulanır. Ama müdahale edilecek bölgeye göre değişiklik gösterebilir. İnce uçlu iğneler veya kanüller yardımıyla dolgu maddesi belirlenen bölgeye enjekte edilir. Kanüller daha çok tercih edilmektedir çünkü işlem sonrasında morarmalar daha az meydana gelir. Dolgu maddesinde genelde hyalüronik asit ve türevleri kullanılmaktadır. İşlem sonrasında şişmeler ve ufak kızarıklıklar oluşabilir. Bunlar ortalama 24-36 saat arasında düzelmektedir. Uygulama sonrasında kişiler günlük yaşamlarına çok kısa bir süre sonra dönebilirler. İşlem kalıcılığı uygulanan bölgeye göre değişiklik gösterir. Dudak dolgu işlemi 4-6 ay arasında kalıcılığa sahiptir. Diğer dolgu uygulamalar ise ortalama 9-18 ay sürmektedir. Bozulmalar meydana geldiğinde tekrarlanabilir.

Yüz Dolgusu Hangi Durumlarda Uygulanır?

Yüze dolgu işlemi ile cilt sarkmaları ve kırışıkları giderilir.Yaşlanma, sigara kullanımı, güneş ışınları, yer çekimi, çevresel ve genetik faktörlerin ciltte yaptığı tahribatları düzeltmek için uygulanır. Yüzde oluşan derin çizgilerin, kırışıklıkların, çökmelerin ve kararmaların kamufle edilmesi için dolgu işlemi tercih edilmektedir. İnce dudakların ve çökük elmacık kemikleri gibi genetik olarak doğuştan olan yapıları daha belirgin hala getirmek içinde kullanılmaktadır. Böylece genç, sağlıklı ve daha estetik duran yüz şekline sahip olunmasına yardımcı olunur. Yüz dolgusu, yüzün birçok bölgesine uygulanabilmektedir. Göz altı ve çevresine, alın, kaş arası, dudak, burun, çene ucu, elmacık kemikleri ve yanağa dolgu işlemi yapılabilir.

 

 

Yüz dolgusunda dikkat edilmesi gereken durumlar neler?

Yüzümüz çok hassas bir yapıya sahiptir. Buda her hangi bir yanlış müdahalede çok kötü sonuçlarla karşılaşma riskini arttırmaktadır. Bu gibi sonuçlarla karşılaşmamak için alanında uzman ve deneyimli estetik cerrahları tercih etmelisiniz.